Desert tort Diplomat cu indulcitor

de lucy2002 in Torturi, 13 Feb 2020 | 5340 vizualizari

 

Acest tort l-am facut pentru mama care ieri a implinit frumoasa varsta de 71 ani. Stiu cat de mult ii plac dulciurile dar avand probleme cu glicemia de vreo 35 ani nu are voie nimic cu zahar. Dintre toate dulciurile acesta este preferatul ei, asa ca, am incercat sa-i fac un tort cat de cat dietetic inlocuid zaharul cu indulcitor. Tinand cont ca si fructele contin fructoza nu putem spune ca avem un produs dietetic % dar o felie pe zi se poate consuma fara probleme.
A fost delicios!!! :X

 

INGREDIENTE

  • 500 ml frisca lichida
  • 500 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 3 lingurite indulcitor
  • 2 linguri amidon sau faina
  • 14-16 piscoturi
  • esenta de lamaie
  • esenta de vanilie
  • cocktail de fructe
  • 2 portocale
  • 2 kiwi
  • 25 gr gelatina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Diplomat cu indulcitor:

Fructele din compot se pun la scurs intr-o strecuratoare sau sita.

Gelatina se pune la hidratat in 250ml apa rece.

Zeama de la fructe o pastram pentru a trece piscoturile prin ea.

Intr-o cratita punem galbenusurile, praful de sare si amestecam bine cu amidonul adaugand din cand in cand cate putin lapte avend grija sa nu se formeze cocoloase.  Aceasta compozitie o punem pe bain-marie si amestecam continu pana obtinem o crema legata. Tragem cratita de pe foc si adaugam indulcitorul dupa gustul nostru. Dupa ce crema ajunge la temperatura cameri adaugam esenta de lamaie ,vanilie si gelatina hidratata confor instructiunilor de pe pliculet.

Aducem frisca lichida de la frigider si o mixam pana isi dubleaza volumul si devine o spuma tare. Peste frisca adugam lingura cu lingura crema de ou si amestecam cu atentie pana incorporam toata crema.

Am pregatit o tava rotunda pe care am capitonat-o cu folie alimentara. Am curatat fructele si le-am feliat. Fructele feliate le-am asezat in tava la baza si pe peretii acesteia, am turnat jumatate din crema si am revenit cu un strat de fructe din compot si iar un strat de crema iar fructe din compot iar ultimul strat a fost din piscoturi trecute prin zeama de la compot, Se pune o folie alimentara si se da la rece pana a doua zi.  A doua zi se scoate folia alimentara se pune un platou deasupra si se rastoarna. Eu am cam plimbat tortul ba pe un platou ba pe altul:D sa nu faceti ca mine:)) trebuia sa-l transport la mama , am cam avut emotii sa nu-l rup dar m-am descurcat cu ajutorul unui tocator subtire....in fine o intreaga poveste.

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Diplomat cu indulcitor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

lucy2002 1

14.02.2020, 11:23

Multumesc Dantes!

Panacris 1

15.02.2020, 21:04

La mulți ani și multă sănătate mamei tale! Foarte fain tortul!

lucy2002 1

16.02.2020, 11:08

Multumesc frumos, Cristina!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat